Sea-riously, every effort counts

Natuurlijke zepen.

O'seap wil samen de plasticsoep aanpakken. Elke fles minder in onze badkamer is er eentje die niet in de zee of oceaan belandt.

O'seap is er door mijn passie voor de zee

Wie ben ik?

Ik ben Marijke, werk als juriste bij het ACV en ben trotse mama van mijn zoon Tim, plusmama van Sam en Lies en ga samen door het leven met mijn partner Hans Desmet.

Ik stelde mij al een hele tijd vragen over de producten die ik gebruikte in mijn badkamer en waarom mijn badkamer volstond met flessen.

Als ik ga wandelen aan het strand verzamel ik met mijn gezin altijd het plastic, wij werden geïnspireerd door de Proper Strandlopers van Oostende.

Losstaand van het probleem met plastic reageer ikzelf op veel producten allergisch en als vrouw met krullend haar vond ik nooit de juiste producten om mijn haar te verzorgen.

Meer over O'Seap

O'Seap staat niet alleen voor kwaliteit

Waarom kiezen voor O'Seap?

O'seap staat voor kwaliteitsvolle verzorgingsproducten die in verbinding staan met de zee. shampoo, conditioner, leave-in, scrub, body wash, allemaal bars, handgemaakt in Oostende naar eigen receptuur. Zo natuurlijk mogelijk en zo weinig mogelijk negatieve impact. Gezond haar en een stralende huid, dat wil toch iedereen?

 • Afwezigheid van plastic

  O'seap wil samen de plasticsoep aanpakken. Elke fles minder in onze badkamer is er eentje die niet in de zee of oceaan belandt.

 • Zo ecologisch mogelijk

  Schuimende producten kunnen nooit volledig ecologisch zijn, maar O'seap zoekt altijd naar ingrediënten die zo weinig mogelijk impact hebben op de natuur

 • Veiligheid komt het eerst

  Alle producten zijn gecertificeerd voor gebruik bij niet enkel volwassenen maar ook baby's en kinderen van alle leeftijden. O'seap hecht veel waarde aan veilige producten

 • Kwaliteit van het product

  Ingrediënten van hoge kwaliteit zijn van groot belang, zeker bij gebruik van natuurlijke ingrediënten. Alle ingrediënten worden uitvoerig getest en enkel de beste worden gebruikt in de producten

 • Plastic free for the sea

  Ecologisch verantwoord

  De zee en alles wat leeft in de zee lijdt onder de plasticsoep. Iedereen weet dit, iedereen ziet dit maar tot op heden gebeurt er nog niet genoeg. Zoals de slogan hierboven stelt: elke inspanning telt, het begint bij jou en mij, bij iedereen.
  Waarom nog verzorgingsproducten voor in de douche of het bad kopen in plastic flessen als bars duurzamer zijn? De zee is heel waardevol, het biedt zoveel, eb en vloed, geven en nemen. Geen plastic verpakkingen en geen plastic in mijn producten.
  De tijd is nu, elke inspanning telt, laat ons samen surfen op een golf van vernieuwing.

 • Zo natuurlijk mogelijk

  Gezonde producten

  Toen ik besefte welke stoffen er allemaal gebruikt worden in producten, wou ik enkel nog producten gebruiken die volledig natuurlijk zijn.
  Nadat ik meer en meer begon te leren, kwam ik echter tot de vaststelling dat niet alles volledig natuurlijk kan zijn als je kwaliteitsvolle producten wenst te maken en dus bepaalde keuzes moet maken.
  Ik probeerde zoveel mogelijk rekening te houden met het gebruik van natuurlijke producten en het feit of deze bio-afbreekbaar zijn. Voor sommige componenten is dit helaas nog niet haalbaar, zoals bewaarmiddelen, daar kwam ik tot de vaststelling dat de natuurlijke varianten toch niet zo doeltreffend bleken.
  Sowieso ligt mijn focus op het minimaliseren van schadelijke stoffen in mijn bars. Zo gebruik ik geen sulfaten (dit is ook een bewuste keuze omdat dit nefast is voor krullend haar), geen parabenen, geen ftalaten, geen siliconen etc.
  Ik wil hierover ook transparant zijn en bij elke bar kun je bekijken wat de ingrediënten precies zijn.

 • De link met de zee

  accent heading

  Alle producten van O’seap bevatten wel iets uit de zee. Ik gebruik veelal wieren maar ook oesterschelppoeder en in de toekomst zeker nog andere schatten uit de zee.
  Dit was voor mij een must omdat ik ervan overtuigd ben dat al deze producten kunnen bijdragen tot de verzorging van ons haar en onze huid.
  Ik neem uit de zee maar probeer met O’seap ook terug te geven.

Shampoos, Body en Conditioners

Producten in de kijker

O'Seap staat voor kwaliteit, ecologisch en duurzaam en veiligh

Waarom bij O'Seap kopen?

O'seap staat voor kwaliteitsvolle verzorgingsproducten die in verbinding staan met de zee. shampoo, conditioner, leave-in, scrub, body wash, allemaal bars, handgemaakt in Oostende naar eigen receptuur. Zo natuurlijk mogelijk en zo weinig mogelijk negatieve impact. Gezond haar en een stralende huid, dat wil toch iedereen?

 • Platic vrij
 • Zo ecologisch mogelijk
 • Natuurlijke producten
 • Droogt je huid niet uit
 • Reinigt op milde wijze
 • Geen allergiëen
on Google
on Yelp
 • Shampoo bar wave of aloe

  Een vleugje aloe vera voor een frisse geur tijdens het douchen. De compacte bar geeft je haar de nodige natuurlijke verzorging en glans zonder schadelijke stoffen en plastic.

  8.95per stuk
 • Leave-in conditioner bar

  De leave-in conditioner van O'seap, omdat curlies elkaar begrijpen! Krullen hebben extra verzorging nodig, ze moeten intens gevoed worden met een mix van natuurlijke oliën en boters in combinatie met net voldoende conditioning.

  13.95per stuk
 • Hair and body trio pack

  Ideaal om iemand cadeau te doen of om als een volledig startpakket te gebruiken voor de familie.
  Mix of match je favoriete shampoo, conditioner en body wash bar

  38.00per set
 • Verfrissend en milieuvriendelijk

  Deze natuurlijke zeep van Oseap is niet alleen verfrissend en effectief in het schoonmaken van de huid, maar ook milieuvriendelijk. Gemaakt van biologische ingrediënten en verpakt in 100% gerecyclede materialen, is dit een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een duurzame zeep.

 • Zacht en voedend

  Deze natuurlijke zeep van Oseap is zacht en voedend voor de tere huid. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie en aloe vera-extract, biedt deze zeep een effectieve reiniging zonder de huid uit te drogen of te irriteren.

 • mijn haar gezond en glanzend

  Deze natuurlijke shampoo van Oseap is gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die helpen om het haar te revitaliseren en te versterken. Het is vrij van agressieve chemicaliën en sulfaten die vaak te vinden zijn in conventionele shampoos.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen zijn vragen die vaak worden gesteld over een bepaald onderwerp. Ze kunnen nuttig zijn bij het verstrekken van informatie en het verminderen van onzekerheid.

 • Wat zijn de opties/kosten voor verzending/afhaling binnen België?

  Aangezien ik O’seap begin als bijberoep en dus ook nog als werknemer aan de slag ben, zal ik tweemaal per week pakketjes versturen met Bpost. De verzendingen zullen normaal doorgaan op dinsdag en vrijdag.

  Je kunt ook je bestelling komen afhalen op mijn adres te Vredestraat 40, 8400 Oostende, opgelet, aangezien dit geen winkel is vraag ik om te mailen naar info@oseap.be om een tijdstip van afhaling af te spreken. Indien de afspraak niet nageleefd wordt door de afhaler, kan er slechts eenmalig een nieuwe afspraak ingepland worden.

  Verzending kost binnen België 6,40 € per pakketje en is gratis bij een aankoop vanaf 40 euro.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn producten geleverd worden?

  Nadat de bestelling werd doorgegeven, probeer ik zo snel mogelijk het pakketje te maken. Aangezien ik O’seap echter als bijberoep zal starten en dus ook nog als werknemer aan de slag ben, kan ik slechts tweemaal per week pakketjes verzenden.

  De verzendingen zullen normaal gedaan worden op dinsdag en vrijdag, de termijn van levering zal dus afhangen van het ogenblik van de bestelling.

 • Ik woon in het buitenland, kan ik ook bestellen?

  Voorlopig zal er op de website enkel verzending aangeboden worden naar Nederland en Frankrijk. (opgelet, er is geen track and trace voorzien bij levering in het buitenland). De prijs voor de verzending van een pakketje nar Nederland of Frankrijk is 10,95 €.

 • Kan ik mijn bestelling annuleren, retourneren?

  Een bestelling kan enkel geannuleerd worden als deze nog niet verwerkt (verpakt) werd. Stuur dus zo  snel mogelijk een mailtje naar info@oseap.be om te zien of de bestelling nog kan geannuleerd worden.

  Retourneren is enkel mogelijk als kan aangetoond worden (mits het voorleggen van foto’s) dat de zending kapotgegaan is tijdens het verzendingsproces en het product bijgevolg stuk/kapot is aangekomen. Indien dit het geval is, stuur ik met plezier een nieuw exemplaar op, stuur gerust een mailtje naar info@oseap.be. Verder kunnen de producten die nog volledig intact zouden zijn, wegens hygiënische redenen niet retour gestuurd worden.

Contactgegevens

Adres

Vredestraat 40, Oostende, België

Ondernemingsnummer

BE 0793 401 701

O'Seap

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op voor vragen of opmerkingen. We horen graag van u!

  Google reCaptcha: Invalid site key.